22 Οκτωβρίου, 2020

Τα μαθήματα που προσέφερε το διαδικτυακό σχολείο: Δήλωση έμπειρου δασκάλου

Για πρώτη φορά, μετά την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικοί από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας πραγματοποίησαν τη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάρτισης χρησιμοποιώντας κινητές εφαρμογές. Οι εκπαιδευτικοί παραδέχονται ότι έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να διδάξουν τα παιδιά από απόσταση, γεγονός που αποτελεί μεγάλη πρόκληση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές.

Ήταν μια περίπλοκη χρονιά. Από τις 11 Μαρτίου διεξάγουμε τα μαθήματά μας στο διαδίκτυο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ θα ήθελα να καθίσει μπροστά από τον υπολογιστή για να είναι σε συνεχή επαφή με τους μαθητές. Ήταν πολύ κουραστικό, επειδή είχα ένα πιο απαιτητικό καθεστώς από ό,τι είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν”, δήλωσε η καθηγήτρια ιστορίας Βερόνικα Πατλέα-Κονβάλι στο Sputnik.
Ωστόσο, ο εκπαιδευτικός με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας παιδαγωγικής δραστηριότητας σημείωσε ότι, χάρη στη συμμετοχή των αρχών και τις κοινές προσπάθειες των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών, ωστόσο, κατάφερε να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αντιμετωπίσει την κατάσταση, και το έτος των σπουδών ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

“Το Υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε την κατάσταση πολύ καλά και ήταν πάντα σε επαφή με εκπαιδευτικά ιδρύματα, δίνοντάς μας τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της μελέτης και της εξεταστικής διαδικασίας”, τόνισε ο καθηγητής.
Επιπλέον, η Veronica Pârlea-Conovali υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι εκπαιδευτικοί στη χώρα έχουν προχωρήσει στις ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και οι μαθητές έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές ορθολογικά.

“Οι μαθητές έχουν γίνει πολύ πιο υπεύθυνοι. Εκείνοι που δεν είχαν μόνιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο βρήκαν διάφορους τρόπους για να μεταφέρουν την εργασία. Εμείς οι δάσκαλοι ήμασταν ανεκτικοί και ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με όλους”, ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν το σύστημα διαδικτυακών σπουδών θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο μέλλον στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ο καθηγητής ιστορίας είπε ότι, προς το παρόν, η μορφή των διαδικτυακών σπουδών δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παραδοσιακή εκπαίδευση, όπου υπάρχει μόνιμη επαφή μεταξύ του μαθητή και του δασκάλου, αλλά σε καταστάσεις κρίσης αυτή η μορφή εκπαίδευσης είναι μια καλή λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *