22 Οκτωβρίου, 2020

Η κυβέρνηση ενέκρινε πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

” κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας επέκτεινε τη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης. Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Πουσκούτα, προτείνεται πρώτα η επέκταση των κατηγοριών δικαιούχων προγραμμάτων επιδότησης επιτοκίου. Έτσι, στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν και οι οικονομικοί παράγοντες που δανείστηκαν χρήματα από μη τραπεζικούς οργανισμούς.

«Δεύτερον, προτείνεται να αυξηθεί το ποσό της πίστωσης για το οποίο προσφέρονται επιδοτήσεις επιτοκίου. Τρίτον, οι όροι του προγράμματος επιστροφής φπα θα αναθεωρηθούν για να απλουστευθεί η πρόσβαση στο πρόγραμμα”, δήλωσε ο Puscuta.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο, οι οικονομικοί φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση σε ημερήσια ή κατά τη διάρκεια της προθεσμίας που υποδεικνύεται από τον αιτούντα.

“Προκειμένου να βελτιωθούν οι μηχανισμοί φορολογικής διαχείρισης αυτών των επιδοτήσεων, προτείνεται να παραχωρηθούν στην Κρατική Φορολογική Υπηρεσία εξουσίες για τον έλεγχο της δικαιοσύνης των πληρωμών σε μη εμπορικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που είναι τεχνικά άνεργοι”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το κράτος είναι πρόθυμο να προσφέρει επιδοτήσεις επιτοκίου μέχρι το τέλος του 2020. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Ion Chicu, οι αλλαγές αυτές αποτελούν πρόσθετη στήριξη για τους οικονομικούς φορείς σε συνθήκες κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *