22 Οκτωβρίου, 2020

Ασφάλεια ακινήτων: Πόσο κοστίζει και τι οφέλη απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες

Ασφάλιση ακίνητης περιουσίας είναι η προαιρετική ασφάλιση διαμερισμάτων, κατοικιών, γκαράζ και οποιουδήποτε άλλου τύπου ακίνητης περιουσίας, έναντι ζημιών ή καταστροφής.

Σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου η ασφάλιση ακίνητης περιουσίας είναι υποχρεωτική από το νόμο, στη χώρα μας αυτό το είδος ασφάλισης είναι προαιρετικό, γι ‘ αυτό και δεν έχει μεγάλη προσοχή από τους Μολδαβούς, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

“Από τις 1970 και του 1980, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης όλοι όσοι κατέχουν ένα όχημα ή μια κατοικία υποχρεούνται από το νόμο να πληρώσουν για την ασφάλιση αυτών των αγαθών. Έτσι, για την παροχή στέγης και ακινήτων, οι ιδιοκτήτες πληρώνουν 150-200 ευρώ ετησίως. Στη Μολδαβία, λίγοι είναι εκείνοι που υποβάλλουν αίτηση για τέτοια ασφάλιση, οι λόγοι είναι διάφοροι: δεν εμπιστεύονται τις ασφαλιστικές εταιρείες που μπορούν να τιμήσουν τα ομόλογά τους, οι άνθρωποι δεν έχουν πολλές πληροφορίες, πιστεύουν ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ αυτό το είδος ασφάλισης ή πιστεύουν ότι είναι μια πάρα πολύ ακριβή υπηρεσία που δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά”, τόνισε η Ντιάνα Βασκάν.
Το γεγονός είναι ότι η ασφάλιση των ακινήτων έχει πολλά οφέλη, και ο ιδιοκτήτης αυτής της ασφάλισης προστατεύεται από πλημμύρες, πυρκαγιά, σεισμό, έκρηξη, πτώση δέντρων και παράνομες ενέργειες τρίτων. Επιπλέον, σε περίπτωση κλοπής, οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρήματά τους για τα ελλείποντα αντικείμενα.

“Από τη στιγμή της καταβολής της ασφάλισης αυτής, κατά τη σύναψη της σύμβασης η αξία των εμπορευμάτων στο σπίτι καθορίζεται (προσαρτώνται εικόνες ή κουπόνια πληρωμής) και σε περίπτωση κλοπής η αξία τους μπορεί να επιστραφεί. Τα μετρητά δεν μπορούν να αποπληρωθούν, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για το πόσοι οικονομικοί πόροι φυλάσσονται στο σπίτι”, ανέφερε ο ασφαλιστικός εμπειρογνώμονας.

Ως επί το πλείστον, το ύψος του ασφαλίστρου εξαρτάται από το ασφαλισμένο ποσό, τους ασφαλισμένους κινδύνους, την κατηγορία των αγαθών που υπόκεινται σε ασφάλιση, την περίοδο ασφάλισης και άλλες ιδιαιτερότητες. Για μια κατοικία με μια όχι πολύ μεγάλη περιοχή το πρόσωπο μπορεί να πληρώσει περίπου τριακόσια lei το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *