22 Οκτωβρίου, 2020

Αξιώσεις του κράτους στον παραχωρησιούχο αερολιμένων: Τι Avia Invest δεν εκτέλεσε

Η Υπηρεσία Δημόσιας Περιουσίας απέστειλε δελτίο Τύπου ανακοινώνοντας ότι προτρέπει την παραχωρησιούχο Avia Invest να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Το θεσμικό όργανο αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων της σύμβασης για την παραχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Διεθνούς Αερολιμένα chisinau.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Avia Invest «δεν εκπληρώνει την υποχρέωση να οικοδομήσει τους στόχους με ευνοϊκούς όρους που ορίζονται στο επενδυτικό πρόγραμμα, τόσο για το πρώτο στάδιο της επένδυσης όσο και για το δεύτερο στάδιο. Η APP ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συσσωρευτεί ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επενδύσεις ύψους περίπου 66 εκατ.
Σύμφωνα με την επιτροπή, ο παραχωρησιούχος δεν συνεργάζεται με τις αρχές, ιδίως με τον Οργανισμό Τεχνικής Εποπτείας, και δεν υποβάλλει τα έγγραφα που απαιτούνται για την επαλήθευση του όγκου των εκτελεσθεισών εργασιών.

“Κατόπιν επιμονής της Επιτροπής, η Avia Invest SRL υποσχέθηκε πρόσβαση στην Υπηρεσία Τεχνικής Επιτήρησης μετά τις 15 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την Οδηγία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας”, αναφέρει το ανακοινωθέν της Υπηρεσίας Δημόσιας Ιδιοκτησίας.

Η APP αναφέρει ότι η Avia Invest δεν συμφωνεί να μεταβιβάσει το ήμισυ του ποσού του φόρου που επιβάλλεται στους επιβάτες.

“Η Avia Invest SRL διαφώνησε με τις νομοθετικές αλλαγές σχετικά με την πληρωμή του κρατικού προϋπολογισμού του φόρου αεροδρομίου στο ποσό του 50% του τιμολογίου των 9 ευρώ ανά επιβάτη κατά την αναχώρηση, το οποίο χρεώνει ο παραχωρησιούχος. Επιμένει ότι εξακολουθεί να εισπράττεται καθαρό εισόδημα 9 ευρώ προκειμένου να μην καταγραφεί μείωση των εσόδων. Η Επιτροπή έδωσε στον παραχωρησιούχο χρόνο για να καταλήξει σε σχετικούς οικονομικούς υπολογισμούς», σημειώνει ο Οργανισμός.
Σύμφωνα με το ίδρυμα, η Avia Invest ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να λάβει τα έγγραφα που υπάρχουν από το Δημαρχείο του Κισινάου για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν είχε ακόμη αμφισβητήσει την άρνηση του δημαρχείου, αλλά είχε επίσης υποβάλει σχετική διεύθυνση.

Η Επιτροπή Προφίλ αποφάσισε να διενεργήσει επιτόπια επαλήθευση με τους εκπροσώπους του Δημαρχείου προκειμένου να εξετάσει από κοινού την κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *